63+ ammattimaista toimipistettä yli 1800 toimipistettä Euroopassa

27 vuoden kokemus renkaista ja autohuollosta

Googlen yleisarvosana 4.5 yli 128 560 arvostelusta


Hakusymboli

Jarrujen huolto | First Stop

Jarrut

 

Et varmastikaan halua kokea sellaista vaarallisesta tilannetta, jossa jarrut eivät toimi.On ymmärrettävä, että jarrut ovat elintärkeä turvallisuustekijä autossa ja ajettaessa tien päällä.

 

Jarrujärjestelmä koostuu jarrupaloista, -levyistä, piirin jarrunesteestä ja jarruputkista. Sen kunto riippuu suuresti siitä, miten me ajamme: Se kuluu nopeammin, jos jarrutamme äkkinäisesti, ja hitaammin jos ajamme tasaisesti ja rennosti.

 

 

Milloin jarrupalat ja jarrut on syytä tarkastaa?

 

Jos huomaat epänormaalia käyttäytymistä: jos ohjauspyörä tärisee, kun painat jarrua tai jarrupoljin on tiukempi tai pehmeämpi kuin tavallisesti, mene First Stop -korjaamoosi. Jos jarrut eivät toimi heti tai jos tarvitset pidemmän jarrutusetäisyyden pysäyttääksesi auton kokonaan.

 

Jos jarrujen tai ABS-varoitusvalot näkyvät kojetaulussa, katso ajoneuvon käyttöoppaasta, mitä nämä valot merkitsevät.  Jos et ole varma, mene First Stop -korjaamoosi.

 

Ja yleisesti kerran vuodessa tai 10 000 kilometrin välein, sillä jarrulevyt, -rummut, -tulkit ja palat altistuvat jatkuvalle kulumiselle. Sinun on syytä tarkastuttaa myös nestetaso ja mahdolliset piirin vuodot.

 

Miksi auton jarrut on huollettava

 

  • Jarrut ovat yksi ajoneuvon tärkeimmistä turvallisuustekijöistä.
  • Auton jarruihin kohdistuu jatkuvasti kulumista.
  • Varmistaa tehokkaan jarrutuksen
  • Varmistaa, että voit ajaa mukavasti ja turvallisesti

 

 

USEIN KYSYTTYÄ

 

Milloin minun tulee vaihtaa jarruneste?

 

Jarruneste tulisi vaihtaa joka kerta kun jarrupalat vaihdetaan, aina kun jarrulevyt tai -palat vaihdetaan, 2 vuoden välein tai kun jarrunesteen kiehumispiste on alle 165 ºC (DOT 4).

 

Voinko lisätä jarrunestettä?

 

Jarrunestettä ei saisi koskaan lisätä ellei säiliö ole tyhjä, sillä sen laatu heikkenee, jos uusi neste sekoittuu vanhan kanssa. Monet ajoneuvot mittaavat myös jarrupalojen tai -levyjen kulumisen seuraamalla jarrunesteen tasoa, ja jos jarrunestettä lisätään ennen säiliön tyhjenemistä, ajoneuvo ei voi tarkistaa kulumista.

Topi, on työskennellyt First Stopissa 8 vuotta.

 

 

Tarvitsetko tarjouksen?

 

Henkilökohtainen tarjouksesi muutamalla klikkauksella.