63+ ammattimaista toimipistettä yli 1800 toimipistettä Euroopassa

27 vuoden kokemus renkaista ja autohuollosta

Googlen yleisarvosana 4.5 yli 128 560 arvostelusta


Hakusymboli

Iskunvaimentimien vaihtaminen: mukavuutta ja turvallisuutta | First Stop

Iskunvaimentimet

 

Iskunvaimentimien huono kunto tai vioittuminen vaikuttaa autosi ajovakauteen ja turvallisuuteen.Mikäli epäilet autosi iskunvaimentimien olevan epäkunnossa,rikki tai kuluneet, ota viipymättä yhteyttä lähimpään First Stop liikkeeseen.

 

 

Mitä tapahtuu, jos iskunvaimentimet eivät toimi kunnolla?

 

Iskunvaimentimet ottavat maanpinnan epäsäännöllisyydet vastaan ja takaavat, että autosi alusta toimii oikein. Jos et vaihda vaurioitunutta iskunvaimenninta, tieturvallisuutesi on vaarassa: tarvitset pidempää jarrutusetäisyyttä, luisumisen tai vesiliirron mahdollisuus kasvaa ja saatat menettää auton hallinnan mutkissa. Näissä olosuhteissa ajaminen on haastellisempaa ja laskee reagointiaikaasi.

 

Ja jos jatkat ajamista, saatat vaurioittaa auton rungon muita osia, aiheuttaa renkaiden liikakulumista ja lisätä polttoaineen kulutusta.

 

 

Milloin minun on huollettava iskunvaimentimet?

 

Iskunvaimentimet kuluvat vähitellen, ja usein emme huomaa sitä ja sen aiheuttamaa vaaraa. Ne tulisikin huoltaa 20 000–30 000 kilometrin välein.

 

Ja jos huomaat, että autostasi kuuluu epätavallista ääntä kuopissa tai mutkissa, auto kallistuu yhdelle sivulle tai että auto on alempana edessä tai takana, tai jos valot värähtelevät pimeällä ajaessasi, iskunvaimentimissasi on todennäköisesti vikaa. Vältä epätietoisuutta ja tule tarkistamaan autosi iskunvaimentimien kunto First Stop liikkeessä.

 

Kun autosi iskunvaimentimet vaihdetaan niin samalla tarkistetaan renkaiden tasapainotus sekä suuntaus, jotta ajomukavuutesi turvataan. Näin voitnauttia mahdollisimman mukavista ja turvallisista ajo-olosuhteista.

 

 

Miksi minun on huollettava iskunvaimentimet

 

  • Pitää renkaat kosketuksissa tien kanssa oikealla tavalla
  • Takaa turvallisemman ja mukavamman ajokokemuksen
  • Renkaasi kestävät pidempään.
  • Välttää auton muiden osien kulumisen

 

 

Usein kysyttyä

 

Mistä tiedän, että iskunvaimentimeni ovat huonossa kunnossa?

 

Jos huomaat, että auto heilahtaa kun jarrutat äkisti tai jos auto kallistuu liikaa mutkissa tai osuessasi kuoppaan auto löytää tasapainon liian hitaasti.

 

Onko normaalia, että en huomaa iskunvaimentimien tehon laskua?

 

Kyllä, sillä se iskunvaimentimet kuluvat.Ja jos käytät autoasi mahdollisesti joka päivä niin totut auton ajotuntumaan ja jopa ajoneuvosi heikkoon suorituskykyyn.

 

Voiko auto mennä rikki helpommin, jos iskunvaimentimet ovat heikossa kunnossa?

 

Kyllä. Iskunvaimentimilla on tärkeä tehtävä renkaan ja tien välisen oikeaan kosketukseen.Huono kuntoiset iskunvaimentimet vaikuttavat heikentävästi jopa jarrutusetäisyyksiin.

 

Topi, on työskennellyt First Stopissa 8 vuotta.

 

 

Tarvitsetko tarjouksen?

 

Henkilökohtainen tarjouksesi muutamalla klikkauksella.