Jäähdytysneste | First Stop

Jäähdytysneste

Jäähdytysneste

Jäähdytysnesteen määrän tarkistaminen ja lisääminen on tärkeää moottorin ja ajoneuvon toimivuuden kannalta; se estää muun muassa ajoneuvon ylikuumenemisen ja estää moottorin jäätymisen kovalla pakkasella.

Moottorin oikea lämpötila pitää auton liikenteessä

Jäähdytysneste (tai jäänestoaine) on tärkeää autolle, jos et halua sen ylikuumenevan yllättäen tai hyytyvän parkkiruutuun kylmänä talviaamuna. Jäähdytysneste auttaa myös ehkäisemään korroosion syntyä moottorissa sekä estää termostaatin tai jäähdyttimen kaltaisten auton osien vioittumisen.

Jäähdytysneste imee liian kuumuuden käynnissä olevasta moottorista varmistaen moottorin tasaisen toiminnan korkeissa lämpötiloissa. Sen jäätymisenesto-ominaisuudet puolestaan tarkoittavat, että neste kulkee juoksevasti ympäri jäähdytyspiiriä estäen sitä jäätymästä. Muutoin piiri laajenisi halkaisten putket, aiheuttaen näin vakavan ja kalliin vaurion, joka pysäyttäisi matkantekosi.

 

Jäähdytysnesteen tarkistaminen ja vaihtaminen säännöllisesti

 

Ajan myötä jäähdytysneste menettää ominaisuuksiaan ja tehoaan erityisesti antikorrosiivisena aineena. Nesteen taso olisi syytä tarkistaa 1000 kilometrin välein. Jos neste on minimitasollaan, järjestelmässä saattaa olla vuoto. Vie autosi silloin First Stop -korjaamoon, jotta mekaanikkomme voivat tarkistaa asian.

Jäähdytysneste on vaihdettava kahden vuoden välein tai ajoneuvo valmistajan suosituksen mukaisesti. Jäähdytyspiiri tyhjennetään kokonaan kaikenlaisten jäämien poistamiseksi ja sen jälkeen se täytetään uudelleen. First Stop tietää autollesi soveltuvan jäähdytysnesteen, sillä jäähdytysnesteitäkin on useita erilaisia eikä ole sama mitä nestettä käyttää.

Vieraile lähimmässä First Stop Shopissasi saadaksesi ammattiapua napsauttamalla alla olevaa linkkiä:

Etsi myymäläsi