Pakoputkisto | First Stop

Pakoputkisto

Pakoputkisto

Sisältää vaihdettavien osien purkamisen ja uusien asentamisen, minkä ansiosta moottori ei menetä tehojaan, polttoaineen kulutus on asianmukainen, moottorimelu vähenee ja pakokaasujen määrä pienenee.

Pakoputki kuntoon

Pakokaasujärjestelmän on toimittava hyvin, sillä pakokaasut eivät ole hyväksi sen paremmin autolle kuin sen ajajalle. Jos pakokaasut eivät pääse purkautumaan oikein, ne uhkaavat moottorin toimintaa ja voivat tunkeutua epämiellyttävästi autoon sisälle.

Äkilliset lämpötilan vaihdokset, lumi, sade ja suolan ja veden aiheuttama korroosio vaikuttavat suoraan järjestelmän kuntoon. Tämä voi vähentää autosi suorituskykyä lisäämällä moottorin melutasoja ja polttoaineen kulutusta. Kaikki auton pakoputkessa tai katalysaattorissa olevat ongelmat ovat haitallisia ympäristölle ja ne saattavat myös haitata autossa matkustavia.

 

Pakokaasut kuriin

Pakokaasujärjestelmä koostuu muun muassa pakoputkesta, katalysaattorista ja dieselhiukkassuodattimesta, jos kyse on dieselautosta.Järjestelmä muuntaa moottorista purkautuvat kaasut ja sillä onkin tärkeä tehtävä auton oikeanlaisen ja tehokkaan toiminnan kannalta sekä ympäristöystävällisemmän ajamiseen rohkaisemisessa.

On syytä muistaa, että pakoputkessa tai katalysaattorissa oleva toimintahäiriö voi johtaa siihen, ettei auto läpäise pakokaasujen päästötestiä, mitä edellytetään autoa katsastettaessa.

Pakokaasujärjestelmän huoltaminen First Stopissa

Pakokaasujärjestelmä tulisi huoltaa 3–6 vuoden välein kilometrimäärästä ja auton merkistä riippuen.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, tuleeko pakoputkesta tummaa tai mustaa savua, menettääkö auto tehoaan ja sammuuko moottori usein. Tällöin pakokaasujärjestelmässä tai moottorissa voi olla jopa vakavia vikoja/vaurioita. Ja jos on kuultavissa metallisia ääniä, havaittavissa tärinää auton alla tai ohjauspyörässä ja vaihdekepissä auton hidastaessa, pakokaasu järjestelmässä on mitä luultavimmin jokin vaurio.

First Stopin ammattilaiset hallitsevat huoltotoimenpiteet ja osaavat auttaa sinua, jos autosi pakokaasujärjestelmässä ilmenee ongelmia.

Vieraile lähimmässä First Stop Shopissasi saadaksesi ammattiapua napsauttamalla alla olevaa linkkiä:

Etsi myymäläsi