Iskunvaimentimet | First Stop

Iskunvaimentimet

Iskunvaimentimet

Kun autoosi asennetaan uudet iskunvaimentimet, säilyy renkaiden pito tiehen. Ajaminen on turvallisempaa ja mukavampaa, minkä lisäksi renkaat ja muut auton osat kuluvat vähemmän.

Iskunvaimentimet ovat osa ajoturvallisuutta

Iskunvaimentimet ottavat vastaan tienpinnan epätasaisuudet ja takaavat, että autosi alusta toimii oikein. Niiden huono kunto tai vioittuminen vaikuttaakin autosi ajovakauteen ja turvallisuuteen.

Jos et vaihda vaurioitunutta iskunvaimenninta jarrutusmatkasi pitenevät ja luisumisen tai vesiliirron mahdollisuus kasvaa. Saatat myös menettää autosi hallinnan mutkissa. Myöskään elektroniset ajonvakautus järjestelmät eivät toimi oikein jos iskunvaimentimet tai jotkin muut jousituksen osat ovat kuluneet. Ajamisen jatkaminen saattaa lisäksi vaurioittaa auton rungon muita osia, aiheuttaa renkaiden ylimääräistä kulumista ja lisätä polttoaineen kulutusta.

 

Iskunvaimentimen kuluminen tapahtuu vaivihkaa

Kuluminen tapahtuu vähitellen, mistä johtuen iskunvaimentimet tulisi tarkistuttaa säännöllisesti. Huolto- tai vaihtotarpeen huomaat siitä, että alustasta kantautuu epätavallista ääntä kuopissa ja mutkissa, valot värähtelevät ajaessasi pimeällä, auto kallistuu toiselle sivulle tai auto on painunut alemmas edestä tai takaa.

Mikäli epäilet autosi iskunvaimentimien olevan epäkunnossa, ota viipymättä yhteyttä lähimpään First Stop -liikkeeseen. Samalla, kun iskunvaimentimet vaihdetaan, tarkistetaan myös renkaiden tasapainotus ja suuntaus. Näin voit nauttia mahdollisimman miellyttävästä ja turvallisesta ajamisesta.

 

Vieraile lähimmässä First Stop Shopissasi saadaksesi ammattiapua napsauttamalla alla olevaa linkkiä:

Etsi myymäläsi