63+ ammattimaista toimipistettä yli 1800 toimipistettä Euroopassa

27 vuoden kokemus renkaista ja autohuollosta

Googlen yleisarvosana 4.5 yli 128 560 arvostelusta


Hakusymboli

Jotta autosi ei koskaan petä sinua

Jäähdytysneste

 

Ajaminen optimaalisella lämpötilalla on tärkeää, samoin ajoneuvon moottorin lämpötila on tärkeä. Jos et halua että autosi ylikuumenee yllättäen etkä voi jatkaa matkaasi, tai jos auto ei käynnisty kylmänä talviaamuna,on tärkeää ymmärtää jäähdytysnesteen (tai jäänestoaine) merkitys autolle.

 

 

Mihin jäähdytysnestettä käytetään?

 

Jäähdytysneste imee liian kuumuuden käynnissä olevasta moottorista varmistaakseen moottorin tasaisen toiminnan jopa korkeissa lämpötiloissa.

 

Sen jäätymisenesto-ominaisuudet, josta se saa toisen, virheellisen nimensä, tarkoittaa että neste kulkee juoksevasti ympäri jäähdytyspiiriä, jotta se ei jäädy. Muuten piiri laajenee ja putket halkeavat ja aiheuttavat vakavan ja kalliin vaurion, joka estää sinua ajamasta.

 

 

Milloin minun tulee tarkastaa jäähdytysneste?

 

Ajan myötä jäähdytysneste menettää ominaisuuksiaan eikä se enää ole tehokas, erityisesti antikorrosiivisena aineena. Neste olisi syytä tarkistaa 1000 kilometrin välein oikean tason varmistamiseksi. Tarkasta nestetaso, kun moottori on kylmä ja taso on vakaa. Neste on helppo nähdä, sillä se on yleensä väriltään erittäin näkyvä, oranssi, pinkki tai sininen. Jos huomaat, että neste on minimitasollaan, järjestelmässä saattaa olla vuoto. Vie auto siinä tapauksessa yhteen korjaamoistamme, jotta mekaanikkomme voivat tarkistaa asian.

 

Jäähdytysneste on vaihdettava 2 vuoden tai 20 000 kilometrin välein. Jäähdytyspiiri tyhjennetään kokonaan kaikenlaisten jäämien poistamiseksi ja sen jälkeen se täytetään uudelleen. First Stop suosittelee ajoneuvollesi parhaan jäähdytysnestetyypin (tai jäänestotyypin), riippuen ajoneuvon käytöstä ja käyttölämpötiloista.

 

 

Miksi jäähdytysnesteen taso on tarkistettava

 

  • Auttaa ehkäisemään korroosion syntyä moottorissa
  • Pysäyttää ajoneuvon ylikuumenemisen
  • Estää jäähdytyspiirin jäätymisen
  • Estää muiden osien, kuten jäähdyttimen tai termostaatin, vioittumisen

 

 

Usein kysyttyä

 

Voinko täyttää jäähdytysnestesäiliön vedellä?

 

Vesi voi olla tehokas jäähdytysneste hätätapauksissa. Jäänestonesteet sisältävät erilaisia lisäaineita, jotka parantavat huomattavasti nesteiden tehokkuutta.

 

Voinko sekoittaa kahta erityyppistä jäähdytysnestettä (tai jäänestonestettä)?

 

First Stop ei suosittele nesteiden sekoittamista, sillä ne menettävät ominaisuuksiaan.