63+ ammattimaista toimipistettä yli 1800 toimipistettä Euroopassa

27 vuoden kokemus renkaista ja autohuollosta

Googlen yleisarvosana 4.5 yli 128 560 arvostelusta


Hakusymboli

Autosi akku on erittäin tärkeä auton toiminnalle

Akku

 

Akku on ajoneuvosi sydän. Akku antaa virtaa auton muille osille ja pitää niistä huolta. se varastoi sähkövirtaa, jakaa sitä ja imee korkeat jännitteet kaikenlaisten vaurioiden ehkäisemiseksi. Se tuottaa moottorille virtaa, jota se tarvitsee käynnistyäkseen, ja tarjoaa sinulle mukavan ja turvallisen ajokokemuksen.

 

 

Miten voin pitää huolta autoni akusta

 

Alhaiset elektrolyyttitasot ja latauspiirin toimintahäiriöt ovat akkuhäiriöiden yleisimpiä syitä. On tärkeää, että huollat akkuasi jotta sinun ei tarvitse vaihtaa akkua niin usein.

 

Muista, että auton akut ovat herkkiä äärimmäisille lämpötiloille, joten niistä on pidettävä erityistä huolta lämpöaaltojen tai pakkasten aikaan.  Talvisin akulla on suurempi riski tyhjentyä tai vaurioitua. Mistä tämä johtuu? Moottori tarvitsee enemmän virtaa käynnistyäkseen, ja akkuvirtaa tarvitsevia laitteita käytetään useammin: sumuvalot, ajovalot, lämmitys jne.

 

Tärkeä neuvo: vältä ajamasta liian monia lyhyitä matkoja, sillä akut latautuvat vasta 30 tai 35 kilometrin jälkeen. On erittäin tärkeää varmistaa, ennen kuin lähdet autosta, että olet sammuttanut valot ja radion, jos et halua kokea epämiellyttävää yllätystä: autosi ei käynnisty, koska akku on tyhjä!

 

 

Milloin minun on vaihdettava auton akku?

 

Yleensä akku on vaihdettava 4 vuoden välein. Akku menettää tehonsa ajan myötä. Akut voivat kestää jopa 6 vuotta riippuen niiden käytöstä autossa.

 

Jos auto ei käynnisty tai moottori on käynnissä hyvin alhaisella virralla, se on erittäin selkeä merkki siitä, että akku on vaihdettava. Jos ajoneuvo havaitsee ongelman, punainen merkkivalo ilmestyy kojelautaan.

 

Jos autosi akku on huonossa kunnossa, sillä voi olla vaikutusta elektronisiin laitteisiin, kuten keskuslukitukseen tai lämmitykseen. Myös sähkövika voi aiheuttaa akun toimintahäiriön. Jos tämä tapahtuu, ota yhteys First Stop -asiantuntijapalveluusi mahdollisimman nopeasti.

 

 

Miksi minun on vaihdettava auton akku?

 

  • Tyhjä akku tarkoittaa, että auto ei käynnisty
  • Suurin osa auton osista on riippuvaisia siitä
  • Ehkäisee elektronisten laitteiden vioittumisen: keskuslukitus, ilmastointi, valot, radio jne.
  • Se reagoi herkästi äärimmäisiin lämpötiloihin

 

 

Usein kysyttyä

 

Autoni käyttää start-stop-teknologiaa. Tuleeko minun ostaa erikoisakku?

 

Kyllä. Tämäntyyppisellä teknologialla varustetut ajoneuvot tarvitsevat erikoisakkua, jolla on korkea kierroskapasiteetti.

 

Akkuni on tyhjä, mitä voin tehdä?

 

Sinun on tehtävä kaksi asiaa käynnistääksesi autosi: pyydä apua toiselta ajoneuvon kuljettajalta,käyttääksesi  apuna käynnistykaapeleita. Muista, että toisen auton akkujännitteen on oltava sama kuin oman autosi, ja sinun on aina kytkettävä akun negatiivinen napa mustalla päällä ja positiivinen napa punaisella päällä apua antavan ajoneuvon akkuun samalla tavalla. Kun olet käynnistänyt auton, aja muutama kilometri, jotta akku alkaa latautua uudelleen.

 

Auton käynnistys häiröitä ilmetessä on parasta mennä First Stop -asiantuntijoiden puheille ja tehdä autolle asianmukainen tarkastus ja huolto.

 

Miten auton akku ladataan?

 

Niin kauan kuin auton vaihtovirtalaturi toimii oikein, autoa pitää ajaa useampi kilometri tiellä ennen kuin se saavuttaa latauksen minimitason (noin kaksi tuntia).

 

Toinen vaihtoehto on mennä lähimpään First Stop  liikkeeseen ja tehdä akkuhuolto. Asiantuntijamme vaihtavat sen tarvittaessa uuteen.

 

Mikä on elektrolyytti?

 

Elektrolyytti on neste, joka koostuu veteen liuotetusta rikkihaposta ja jota säilytetään lyijyakuissa. Sitä säilytetään akkukennoissa, ja sen ansiosta akku toimii hyvin.

Topi, on työskennellyt First Stopissa 8 vuotta.

 

 

Tarvitsetko tarjouksen?

 

Henkilökohtainen tarjouksesi muutamalla klikkauksella.