63+ ammattimaista toimipistettä yli 1800 toimipistettä Euroopassa

27 vuoden kokemus renkaista ja autohuollosta

Googlen yleisarvosana 4.5 yli 128 560 arvostelusta


Hakusymboli

Auton ajovalot | First Stop

Ajovalojen toimivuus

 

Selkeä näkyvyys on elintärkeää autoa ajaessa. Jos esim.ajovalosi eivät valaise kunnolla, mene First Stopin korjaamoon ja tarkistuta ajovalojese toimivuus.

 

 

Miksi ajovalot vioittuvat?

 

Auton ajovalot altistuvat jatkuvasti sääolosuhteille ja muulle liikenteelle. Vaikka valot valmistetaan erittäin kestävistä synteettisistä materiaaleista, ne kärsivät huonosta säästä ja suurista ajokilometreistä. Kun esim. ajovalot eivät toimi tai valaise kunnolla heikkenevät ajovalot voivat vähentävät ajonäkyvyyttä jopa 50 %:lla.

 

Aurinko paistaa auton ajovalojen pintaan ja tekee pinnasta läpikuultamattoman, muuttaa ne keltaisiksi ja alentaa kirkkautta ja näkökenttää. Ajovaloihin kerääntynyt lika ja hyönteiset sekä pienten, toistuvien iskujen aiheuttamat naarmut ajon aikana vaikuttavat myös valojen pinnan kuntoon.Sen takia on hyvä säännöllisesti tarkistaa ja puhdistaa ajovalojen ulkopinnat ja vioittuneet polttimot vaihdattaa tai vaihtaa itse uusiin.

 

 

Milloin minun on puhdistettava ajovalot?

 

Aina kun huomaat, että ajovalot eivät valaise kirkkaasti tai valojen näkökenttä tai suuntaus on muuttunut,on syytä tarkistuttaa autosi valot.First Stop liikkeesi hoitaa kuntoon myös autosi ajovalot.

 

Jos ajat usein pimeällä tai joudut ajamaan huonolla säällä, sinun on oltava erityisen tarkka ajovalojesi kunnosta. Huonossa kunnossa olevat valot voivat myös lisätä näköväsymystäsi ja heikentää reagointiaikojasi.

 

Jos olet menossa autosi katsastukseen, muista että auton ajovalojen kunto on yksi tärkeistä näkökohdista.

 

First Stopin asiantuntijat puhdistavat ja huoltavat ajovalosi kuntoon.

 

 

Miksi ajovalot on puhdistettava

 

  • Tekee ajamisesta turvallisempaa
  • Parantaa ajoneuvosi näkyvyyttä muille autoilijoille
  • Ehkäisee näköväsymystä

 

 

Usein kysyttyä

 

Voinko puhdistaa valoni niin usein kuin haluan, vai onko puhdistuskerroilla rajoituksia?

 

Valot voidaan puhdistaa monta kertaa. Se riippuu, miten vaurioituneet ne ovat. Jos naarmut ovat todella syviä, liiallinen puhdistus saattaa aiheuttaa halkeamia, mikä tekee valoista käyttökelvottomat.

 

Voinko viedä auton autopesuun, jos olen puhdistanut valot?

 

First Stopin puhdistusprosessi sopii autonpesukäsittelyille, mutta se ei kestä suihkepesua.

 

Voinko ostaa puhdistuspaketin ja pestä ajovalot itse?

 

Valojen puhdistuksen jälkeen First Stop levittää valoihin viimeistelevän pintakiillon, joka suojaa valojen pintaa tulevaisuudessa. Jos pintakiiltoa ei levitetä oikein tai jos sen annetaan kuivua liian lyhyen ajan, pinnan päälle voi muodostua kuplia tai viivoja, ja kori voi vahingoittua ja maalipinta vioittua. Sinun tulee siinä tapauksessa tulla takaisin hiomaan pinta pois ja toistamaan sama käsittely, mikä vastaa vakavasti vaurioituneelle valolle tehtyä käsittelyä. Parasta on jättää puhdistus asiantuntijoiden käsiin optimaalisten tulosten takaamiseksi.

Topi, on työskennellyt First Stopissa 8 vuotta.

 

 

Tarvitsetko tarjouksen?

 

Henkilökohtainen tarjouksesi muutamalla klikkauksella.