Nastat vai kitkat? | First Stop

Nastat vai kitkat?

Nastalliset vai nastattomat talvirenkaat? Tämä on talviautoilijan ikuisuuskysymys, johon ei ole yhtä vastausta. Valintaan vaikuttaa oleellisesti mm. se, millaisilla teillä autolla ajaa Keräsimme olennaisimmat kysymykset yhteen ja rakensimme niiden pohjalta kätevän valintatyökalun. Testaa itse kumpia sinulle suosittelemme.

Kitkarengas: paras vaihtoehto hoidetuille teille

Yleinen harhaluulo on, että kitkarengas ei pidä riittävän hyvin. Tämä sitkeänä elävä myytti ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Hoidetuilla teillä kitkat pitävät oikein hyvin, ja suurin osa autoilijoista pärjää niillä mainiosti läpi talven. Esimerkiksi eteläisen Suomen pääväylät ovat suuren osan talvesta hyvässä kunnossa.

Studs Or Friction Image 1
Studs Or Friction Image 2

Kitkarenkaat ovat myös huolettoman ja ympäristöä huomioivan autoilijan valinta. Niiden keskeinen etu on hiljaisuus, sillä nastaton rengas ei rapise paljaalla asvaltilla. Kitka ei myöskään kuluta tien pintaa.

Kitkarenkaiden omistaja voi yleensä valita renkaanvaihdon ajankohdan vapaammin ja ilman stressiä. Kitkarenkaat voi laittaa autoon syksyllä jo ennen pahimpia rengasliikkeisiin syntyviä jonoja. Keväällä ne voivat olla huoletta alla hieman pidempään.

Kitkarengas on hyvä valinta myös sähköautoihin, joiden omistajat arvostavat kulkupelin hiljaisuutta.

Bridgestone tyytyväisyystakuu

Mikäli et olet tyytyväinen hankkimiisi Bridgestone kitkarenkaisiin, voit vaihtaa ne Bridgestone nastarenkaisiin 30pv sisällä ostohetkestä.

Suomen hyvin vaihtelevat talvet ja keliolosuhteet ovat varmasti herättäneet usein kysymyksiä nastarenkaan käytöstä kuvilla teillä ja joskus talvikuukausina kohtamme nykyään jopa kesäisistä olosuhteita.

Bridgestone kitkarenkailla ajat turvallisesti koko Suomessa ja kaikissa olosuhteissa. Oli tiesi sitten luminen, kuiva tai jopa jäinen. Nykyinen rengasteknologia mahdollistaa erinomaisen talvipidon myös ilman nastoja. Haluammekin tarjota sinulle mahdollisuuden testata kitkarenkaita omassa autossasi ilman sen suurempia riskejä siitä oliko valintasi mieleinen.

 

 

Siksi tarjoamme Bridgestone (Blizzak ICE ja Blizzak DM-V3) kitkarenkaiden ostajalle TYYTYVÄISYYSTAKUUN ostoksellesi!

Mikäli et olet tyytyväinen hankkimiisi Bridgestone kitkarenkaisiin, voit vaihtaa ne Bridgestone nastarenkaisiin 30pv sisällä ostohetkestä.

Kaikki tapahtuu hyvin yksinkertaisesti, ole yhteydessä renkaat myyneeseen FIRST STOP liikkeeseen ja kerro että haluat vaihtaa Bridgestone kitkarenkaat, Bridgestone nastarenkaisiin. Maksat vain mahdollisen hinnanerotuksen ja asennustyön!

Kysy lisää lähimmästä First Stop liikkeestä tai poikkea käymään.

Studs Or Friction Image 3

Nastarengas: mainio valinta mökkiteille

Nastarenkaita myydään enemmän kuin kitkarenkaita. Siksi rengasliikkeissä on yleensä laajempi valikoima nastallisia vaihtoehtoja, ja hyllystä löytyy todennäköisesti heti oikeankokoiset renkaat.

Studs Or Friction Image 4
Studs Or Friction Image 5

Nastarenkaiden nastat pureutuvat hyvin jään pintaan, joten ne sopivat mainiosti vaihteleviin kelioloihin. Joskus sivutiet voivat olla hyvinkin jäisiä ja huonossa kunnossa. Nastat ovat hyvä vaihtoehto, jos käy paljon vaikkapa mökillä ja joutuu ajamaan jääpolanteisilla teillä.

Laadukas rengas pitää ja on turvallinen

Valitsipa autonsa alle sitten kitkat tai nastat, renkaan laatuun kannattaa satsata.

Mitä edullisempi rengas, sitä vähemmän sitä on testattu ja kehitetty. Halvemmat renkaat on myös tehty edullisemmista raaka-aineista. Silloin niiden pito ja muut turvallisuutta parantavat ominaisuudet eivät yllä parhaimpien renkaiden tasolle. Laadukkaat renkaat maksavat hieman enemmän. Hintalisä on kuitenkin mitätön, kun sen jakaa renkaan tuleville käyttökuukausille.

Esimerkiksi 80 euron lisäinvestointi parempaan rengassarjaan maksaa 0,10–0,15 euroa päivässä, kun renkaan käyttöikä 3–4 vuotta.

Myytit murskaksi

Nastarenkaiden kovimmat puolustajat sanovat usein, että kitkarenkaan pito ei riitä. Kitkarenkaiden kannattajat puolestaan sanovat, että nastarenkaat ovat kovin äänekkäitä. Molemmat väitteet ovat osittain vanhentuneita, sillä tuotteet ovat kehittyneet viime vuosina isoin harppauksin.