TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Bridgestone Europe NV/SA, Belgian lain alaisuuteen kuuluva yritys, jonka rekisteröity toimipaikka sijaitsee osoitteessa Kleine Kloosterstraat 10, 1932 Zaventem, Belgia, ja jonka yritystunnus on 0441.192.820, sekä sen tytäryhtiöt ja haarakonttorit, joiden rekisteröidyt toimipaikat sijaitsevat Euroopan unionissa (”me”, ”meitä” tai ”meidän”), käsittelevät henkilötietoja, joita keräämme ”sinulta” tai sinusta”.  

Koska toimipaikkamme sijaitsee Euroopan unionissa, käsittelemme henkilötietojasi sovellettavien EU:n tietosuojalakien ja muiden lakisääteisten säännösten mukaisesti.

Tässä tietosuojakäytännössä (”Käytäntö”) kerrotaan, miten keräämme ja käytämme henkilötietojasi ja miten voit itse hallita niiden käyttöä, sekä kuvataan käytäntöjämme, jotka koskevat tähän käytäntöön liittyviä tai niihin viittaavia tietoja, joita keräämme sovelluksistamme (esim. verkkosivustot, tietokone- tai mobiilisovellukset, sosiaalinen media ja HTML-muotoiset sähköpostiviestit) sekä muualla kuin verkossa suoritettavasta myynti- ja markkinointitoiminnasta (yhteisnimitykseltään ”Palvelut”).

1. Mitkä tiedot ovat henkilötietoja?

Henkilötietoja ovat tiedot, joiden perusteella sinut (palvelun käyttäjä) voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa. Epäsuora tunnistaminen tarkoittaa tunnistamista yhdistelemälä tietoja, kuten nimi, käyttäjänimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, laitteen yksilöivä tunnus, kuten IMEI-koodi, MAC-osoite tai IP-osoite.

2. Miten ja miksi keräämme henkilötietoja?

a) Meille antamasi tiedot

Voimme kerätä henkilötietojasi, kun käytät palvelujamme. Sinulta pyydetään joko suoraan suostumus henkilötietojesi keräämiseen ja myöhempään käsittelyyn tai sinulle vähintäänkin ilmoitetaan, että tietoja käsitellään jonkin muun laillisen syyn perusteella.  Käytämme henkilötietojasi alla kuvailtuihin tarkoituksiin tai tarkoituksiin, jotka mainitaan, kun pyydämme suostumustasi. Emme kerää ja käsittele enemmän tai muita henkilötietoja kuin mikä on välttämätöntä kulloisenkin tarkoituksen täyttämiseksi. Käytämme henkilötietoja vain tässä käytännössä kuvatulla tavalla, ellet ole erikseen antanut suostumustasi henkilötietojesi muuhun käyttöön. Jos aiomme käyttää henkilötietojasi muihin kuin niihin tarkoituksiin, joihin alun perin keräsimme niitä, ilmoitamme siitä sinulle etukäteen, ja tapauksissa, joissa käsittely perustuu suostumukseesi, käytämme henkilötietojasi muihin tarkoituksiin vain suostumuksellasi.

Jos henkilötietojesi käsittelymme perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa, sen vaikuttamatta ennen perumista tapahtuneen käsittelyn laillisuuteen.

Jokaisessa rekisteröitymislomakkeessa kerrotaan, millaisia henkilötietoja keräämme.

Erilaiset tarkoitukset voivat vaatia erilaisten henkilötietojen keräämistä. Esimerkiksi:  

• saadaksesi markkinointitietoja voit joutua antamaan koko nimesi, kotiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi

• osallistuaksesi kilpailuihimme tai muihin kampanjoihimme voit joutua antamaan koko nimesi, kotiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi  

• ottaaksesi meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella renkaiden suhteen, joudut ehkä antamaan tietoja, kuten koko nimesi, sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi, ajoneuvosi merkin ja mallin, ajoneuvoosi asennettujen renkaiden merkin, luokan ja koon ja ajokilometrien määrän;

• luodaksesi käyttäjätilin, jotta voit käyttää verkkopohjaisia kaupallisia työkalujamme tai sovelluksiamme, kuten verkkokauppoja, verkkopohjaisia kalentereita, kuljetuskaluston hallintasovelluksia, tarjouspyyntötyökaluja jne., sinua voidaan pyytää antamaan tietoja, kuten koko nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, käyttäjänimi ja salasana sekä ajoneuvotietoja, mukaan lukien rekisterinumero, ajoneuvon merkki ja malli, rekisteröintipäivä  

• luodaksesi käyttäjätilin sosiaalisessa mediassa, blogeissa, foorumeissa, keskustelusivuilla ja uutisalustoilla, voit joutua antamaan nimesi, sähköpostiosoitteesi, käyttäjänimesi ja salasanasi;

• edellä mainittujen työkalujen lisäkäyttö niiden tarkoituksen mukaisesti saattaa edellyttää, että käyttäjä antaa lisätietoja, esimerkiksi kotiosoitteen ja tilaustietoja

• tarjotaksemme sinulle meiltä tilaamasi rengas- ja ajoneuvohallintapalvelut saatamme pyytää rekisteröidyn suostumusta kuljettajan toimintaa sekä kuljettajan maantieteellistä sijaintia koskevan tiedon keruulle osana palveluiden toiminnallisuuksia.

b) Tiedot, joita saamme, kun käytät palvelujamme

Pyrimme jatkuvasti parantamaan kokemustasi käydessäsi sivustoillamme tai kun asioit kanssamme muilla tavoin.  

Voimme kerätä henkilötietojasi, kun asioit kanssamme tai käytät palveluja. Keräämämme henkilötiedot voivat sisältää ainakin seuraavat tiedot:

• Aktiivisuutesi verkkosivuillamme ja mobiilisovelluksissa. Nämä tiedot koskevat selaustoimintaasi (sivuja, joilla olet vieraillut ja vierailusi aikaa, suosikkikieltäsi, sivulla napsauttamiasi kohteita, sivulla viettämäsi ajan määrää, verkkokaupan ostoskoriin asettamiasi tuotteita, ostamiasi tuotteita ja palveluita ja maksamaasi summaa).

• Laite- ja selaintiedot. Nämä ovat teknisiä tietoja laitteesta tai selaimesta, jota käytät verkkosivujemme selaamiseen (esim. IP-osoite, HTTP-ylätunnisteet ja muut verkkosiirtoprotokollan signaalit, käyttäjän edustajan merkkijonot, laitetyyppi, näytön resoluutio, laitteen maantieteellinen sijainti, käyttöjärjestelmän versio ja laitetunnisteet, kuten Apple IDFA tai Android Advertising ID -mainontatunnus).

• Evästeet, verkkojäljitteet ja muut vastaavat teknologiat.  Evästeet ovat pieniä, tavallisesti satunnaisesti koodattuja tekstitiedostoja, jotka sijoitetaan tietokoneellesi tai laitteeseesi, ja ne auttavat selaintasi navigoimaan verkkosivujemme halki. Verkkojäljitteet ovat sivustolle tai sähköpostiviestin upotettuja pieniä kuvia tai kohteita, jotka yleensä ovat näkymättömiä sinulle mutta joiden avulla voimme varmistaa, oletko käynyt kyseisellä verkkosivulla.  

Verkkojäljitteet toimivat yleensä yhdessä evästeiden kanssa, ja käytämme näitä molempia samalla tavalla. Evästekäytännöstämme saat tarkat tiedot sivustollamme käytettävistä evästeistä ja verkkojäljitteistä, esimerkiksi niiden hallinnasta, erityistarkoituksista, tietoluokista, joita ne auttavat tallentamaan, ja siitä, kuinka kauan ne pysyvät laitteellasi.

3. Mitä teemme henkilötiedoillasi?

Riippuen palveluiden käytöstäsi voimme esimerkiksi kerätä ja käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin (”Tarkoitukset”):

• Rekisteröimme sinut palveluiden käyttäjäksi ja toimitamme sovitut palvelut sinulle;

• Noudatamme lakeja ja määräyksiä

• Edistämme oikeutettuja liiketoimintaetujamme

• Välitämme meille esittämiäsi pyyntöjä ja tiedusteluja ja vastaamme niihin.

• Takaamme toiminnallisuuden verkkosivuillamme ja niiden teknistä ja toiminnallista hallintaa varten.

• Varmistamme, että palveluiden sisältö esitellään sinulle sinun ja laitteesi kannalta tehokkaimmalla tavalla;

• Ryhdymme kauppatapahtumiin asiakkaan, toimittajien ja liikekumppaneiden kanssa ja käsittelemme tuotteitamme ja palveluitamme koskevia tilauksia;

• Käsittelemme ja hallinnoimme valituksia ja pyyntöjä;

• Tutkimme ja analysoimme markkinoita sekä tapoja, joilla asiakkaat käyttävät tuotteitamme ja palveluitamme (esim. käyttämällä rengas- ja ajoneuvotietojen antureihin perustuvaa analytiikkaa, kysymällä mielipidettäsi tuotteistamme ja palveluistamme tai pyytämällä sinua vastaamaan kyselyyn);

• Arvioimme ja parannamme tuotteitamme ja palveluitamme ja korjaamme niiden virheitä;

• Sisäinen

arkistointi;

• Markkinoimme tuotteitamme ja palveluitamme tai niihin liittyviä tuotteita ja annamme myös sinulle meitä koskevia tietoja (katso alla oleva osio, joka koskee suoramarkkinointia);

• Analysoimme, kehitämme, parantelemme ja optimoimme palveluidemme käyttöä, toimintaa ja suorituskykyä;

• Profiloimme ja segmentoimme asiakkaita väestötietojen, maantieteellisten ja käyttäytymistä koskevien ominaisuuksien perusteella, jotta voimme paremmin ymmärtää (potentiaalisten) asiakkaidemme etuja ja mieltymyksiä ja viestiäksemme heidän kanssaan tehokkaammin. 

• Hallinnoimme verkkosivustojen, verkoston ja järjestelmän turvallisuutta

• Olemme kanssasi vuorovaikutuksessa kolmansien osapuolten tarjoamassa sosiaalisessa mediassa,

• Käyttämällä evästeitä ja verkkojäljitteitä joidenkin verkkosivujemme yhteydessä sekä me että verkkosivustojemme palveluntarjoajat keräämme koontitilastoja verkkosivuston käytöstä, jotta voimme tarjota sinulle asiaankuuluvaa, uudelleenkohdennettua mainontaa, joka koskee kolmansien osapuolten alustoja ja verkkosivuja sekä tuotteita ja palveluita, joita kohtaan olet osoittanut kiinnostusta. Jos et halua uudelleenkohdennettua mainontaa, tutustu evästekäytäntöömme, jotta saat tietää, miten voit kieltäytyä vastaanottamasta uudelleenkohdennettua mainontaa.

• Järjestämme kilpailuja ja/tai muita kampanjoita;

• Rekrytoimme (jos olet antanut meille siihen liittyvää tietoa); ja

• Ilmoitamme sinulle tietyistä palveluiden muutoksista.

Emme kerää henkilötietoja, jotka eivät ole olennaisia yllä mainittujen tarkoitusten kannalta tai joista ei ole sinulle erikseen ilmoitettu pyytäessämme suostumusta henkilötietojesi käsittelyyn, emmekä säilytä tietoja pidempään kuin tarkoitukset edellyttävät tai, kuten toisinaan voi olla, sopimuksen tai lain määräämää ajanjaksoa pidempään.

Tämä tarkoittaa, että käytämme henkilötietojasi:

• kunnes sinä rekisteröitynä vastustat tällaista käsittelyä. Vastustamismahdollisuudesta ilmoitetaan jokaisessa viestissä. Tapauksissa, joissa käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella (esim. suoramarkkinointi), käsittely lopetetaan, jos vastustamiselle on asianmukaiset perusteet

• oikeutetun edun päättymiseen asti niissä tapauksissa, joissa käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella eikä vastustamiselle ole perusteita, esimerkiksi jos tavoitteena on varmistaa velvollisuuksiesi toteutuminen tai estää petos

• niin kauan kuin meillä on siihen lakisääteinen velvollisuus niissä tapauksissa, joissa henkilötietojesi käsittely perustuu lakisääteiseen velvollisuuteen  

• kunnes pyytämäsi palvelu ja/tai toiminto on suoritettu tai kunnes vetäydyt palvelusta/toiminnosta tapauksissa, joissa käsittelemme tietoja sinulle toimitettavien palveluiden yhteydessä eikä tietojen säilyttämiselle ole muuta tarkoitusta

• kunnes suostumus tietojen käsittelyyn perutaan niissä tapauksissa, joissa henkilötietojesi käsittely perustuu ainoastaan suostumukseesi eikä henkilötietojen käsittelylle ole lakisääteisiä perusteita (ja mahdollisuudesta perua suostumus ilmoitetaan jokaisessa viestissä).  

Yleensä poistamme sinusta keräämämme henkilötiedot, jos niitä ei enää tarvita alkuperäistä keräystarkoitusta varten. Meillä voi kuitenkin olla lakisääteinen velvollisuus säilyttää henkilötietojasi pidempään.

4. Henkilötietojesi luottamuksellisuus ja tietoturva

Kaikki keräämämme henkilötietosi säilytetään suojatussa, omassa hallinnassamme olevassa infrastruktuurissa ulkoisten palveluntoimittajien tukemana tämän käytännön kohdassa 5 kuvatulla tavalla.

Otamme tietoturvan erittäin vakavasti. Varmistamme keräämiemme tietojen asianmukaisen turvallisuustason käyttämällä kohtuullisia fyysisiä, sähköisiä ja hallinnollisia toimenpiteitä  

estääksemme siirrettyjen, tallennettujen tai muuten käsiteltyjen henkilötietojen vahingossa tapahtuvan tai laittoman tuhoamisen, häviämisen, muuttamisen, luvattoman luovuttamisen tai henkilötietoihin pääsyn. Tietoturvaperiaatteemme ja -menettelymme ovat laajalti hyväksyttyjen kansainvälisten standardien mukaisia, ja niitä arvioidaan säännöllisesti ja päivitetään tarvittaessa, jotta ne vastaavat liiketoimintamme tarpeita, teknologian muutoksia ja viranomaisvaatimuksia. Pääsy henkilötietoihisi myönnetään vain niille työntekijöille, palveluntarjoajille tai tytäryhtiöillemme, joilla on siihen liiketoiminnallinen tarve tai jotka vaativat sitä velvollisuuksiensa suorittamiseksi.

Optimoimme henkilötietojesi tietoturvan mm. seuraavilla tavoilla:

• käyttämällä tarvittaessa salausta

• käyttämällä salasanasuojausta

• pyytämällä sopimukseen perustuvat takeet kolmansilta osapuolilta

• rajoittamalla pääsyä henkilötietoihisi tiedon tarpeen periaatteen mukaisesti (esim. pääsy henkilötietoihisi myönnetään vain työntekijöille, jotka tarvitsevat niitä yllä mainittuihin tarkoituksiin)

• ryhtymällä kaikkiin kohtuullisiin varotoimenpiteisiin varmistaaksemme, että työntekijämme ja kumppanimme, joilla on pääsy henkilötietoihisi, ovat saaneet tietosuojavaatimuksia koskevaa koulutusta ja että he käsittelevät henkilötietojasi ainoastaan tämän käytännön ja sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti.

Jos henkilötietojen tietoturvaa loukataan, noudatamme sovellettavia tietoturvaloukkauksista ilmoittamista koskevia lakeja.

5. Kenelle luovutamme henkilötietojasi?

Luovutamme henkilötietojasi vain alla kuvailtuihin tarkoituksiin ja alla mainituille kolmansille osapuolille. Toteutamme asianmukaiset toimenpiteet varmistaaksemme, että henkilötietojasi käsitellään, suojataan ja siirretään sovellettavien lakien mukaisesti.

a) Bridgestone-konsernin sisällä Euroopassa

Kuulumme globaaliin organisaatioon (Bridgestone-konserni), joka koostuu useista yhtiöistä Euroopassa ja muualla maailmassa. Henkilötietojasi voidaan siirtää yhdelle tai useammalle Bridgestone-konsernin tytäryhtiölle Euroopassa tai Euroopan ulkopuolella, jos tietojen käsittely ja säilytys, palveluiden toimittaminen sinulle, asiakastuen tarjoaminen, palvelun parantamista koskevat päätökset, sisällön kehittäminen tai muut tämän käytännön tarkoitukset sitä edellyttävät.  

Edellä mainittu liittyy kiinteästi

• mihin tahansa palveluun, jota jokin Bridgestone-yhtiö toimittaa toiselle Bridgestone-yhtiölle (käsittelyä koskevan sopimuksen perusteella) tai

• siihen, että useampi kuin yksi Bridgestone-yksikkö päättää, miten henkilötietojasi käytetään (yhteistä rekisterinpitoa koskevan sopimuksen mukaisesti) tai  

• siihen, että toisesta Bridgestone-yksiköstä tulee tiettyä tarkoitusta varten henkilötietojesi erillinen rekisterinpitäjä (esim. nimenomaisen suostumuksesi perusteella).  

b) Ulkoiset palveluidentarjoajat

Tarvittaessa annamme muille yhtiöille ja henkilöille toimeksiannon suorittaa puolestamme tiettyjä omia palvelujamme tukevia tehtäviä tietojen käsittelyä koskevien sopimusten puitteissa. Saatamme esimerkiksi toimittaa henkilötietoja edustajille, alihankkijoille tai kumppaneille, jotta nämä voivat toimittaa tietojenkäsittelypalveluita tai lähettää sinulle pyytämiäsi tietoja. Jaamme tällaista tietoa ulkoisille palveluntarjoajille tai annamme heille pääsyn tällaisiin tietoihin vain siinä määrin kuin on tarpeellista pyyntösi toteuttamiseksi. He eivät saa käyttää kyseisiä tietoja mihinkään muihin tarkoituksiin, etenkään omiin tai kolmansien osapuolten tarkoituksiin. Ulkoiset palveluntarjoajamme ovat sopimuksella sitoutuneet kunnioittamaan henkilötietojesi luottamuksellisuutta.

c) Liiketoimintasiirrot

Minkä tahansa uudelleenjärjestelyn, fuusion tai myynnin tai muun omaisuuserien siirron (yhteisesti ”liiketoimintasiirto”) yhteydessä siirrämme tietoja, henkilötiedot mukaan lukien, asianmukaisessa laajuudessa ja liiketoimintasiirron edellyttämällä tavalla ja edellyttäen, että vastaanottava osapuoli sitoutuu kunnioittamaan henkilötietojasi sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti. Varmistamme henkilötietojen luottamuksellisuuden jatkossakin ja ilmoitamme asianomaisille käyttäjille ennen kuin henkilötietoihin aletaan soveltaa toista tietosuojaselostetta.

d) Julkisen sektorin toimijat

Luovutamme henkilötietojasi julkisen sektorin toimijoille vain silloin, kun laissa niin edellytetään. Vastaamme esimerkiksi oikeusistuinten, lainvalvontaviranomaisten, sääntelyviranomaisten ja muiden viranomaisten, myös mahdollisesti asuinmaasi ulkopuolisten viranomaisten, pyyntöihin.

e) Muut lakisääteiset syyt

Voimme lisäksi luovuttaa henkilötietojasi suojellaksemme oikeutettuja etujamme tai jos laissa niin vaaditaan tai sallitaan tai jos sinä annat nimenomaisen suostumuksen henkilötietojesi tällaiselle siirrolle.

f) Henkilötietojen kansainväliset siirrot

Tietyissä olosuhteissa meidän on myös siirrettävä henkilötietojasi Euroopan unionin/Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisiin maihin (”kolmannet maat”). Siirrot kolmansiin maihin voivat liittyä mihin tahansa tämän käytännön mukaiseen käsittelyyn. Tämä käytäntö on voimassa myös, jos siirrämme henkilötietoja kolmansiin maihin, joissa noudatetaan asuinmaastasi poikkeavaa tietoturvallisuuden tasoa.  

Henkilötietoja siirretään muihin maihin kuin niihin, joiden kohdalla Euroopan komissio on tehnyt tietosuojan riittävyyttä       koskevan päätöksen osoitteessa http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm julkaistun luettelon mukaisesti, sopimuksen perusteella. Sopimuksissa käytetään Euroopan komission käyttämiä vakiosopimuslausekkeita ja säädetään sovellettavan lain mukaisista asianmukaisista suojatoimista. Jos haluat tarkistaa asianmukaiset suojatoimet, voit pyytää kopiota osoitteessa https://privacy.bridgestone.eu/?language=EN.

6. Suoramarkkinointi

Kun käytät palveluitamme, sinulta saatetaan kysyä, haluatko saada tietynlaista markkinointitietoa puhelimitse, tekstiviestitse, sähköpostitse ja/tai postitse. Jos teet näin, suostut siihen, että voimme käyttää henkilötietojasi tarjotaksemme sinulle tietoa tuotteistamme, kampanjoistamme ja erikoistarjouksistamme sekä muuta tietoa tuotteistamme ja palveluistamme.  

Voit milloin tahansa muuttaa suoramarkkinointia koskevia valintojasi käyttämällä jokaiseen suoramarkkinointipostitukseen sisältyvää kieltämisvaihtoehtoa, ottamalla meihin yhteyttä tämän käytännön alla olevan mukaisesti tai muuttamalla käyttäjätilisi tietoja, jos tämä vaihtoehto soveltuu.  

7. Henkilötietoja koskevat käyttäjäoikeudet

Rekisteröitynä sinulla on erityisiä lakisääteisiä oikeuksia koskien sinulta keräämiämme henkilötietoja. Oikeudet koskevat kaikkia tässä käytännössä määriteltyjä käsittelytoimenpiteitä. Kunnioitamme yksilön oikeuksiasi ja reagoimme huolenaiheisiisi asianmukaisesti.

Seuraava luettelo sisältää tietoa tietosuojalakien mukaisista oikeuksistasi:  

• Oikeus tietojen oikaisemiseen: Voit pyytää meiltä itseäsi koskevien tietojen oikaisua. Toteutamme kohtuulliset toimenpiteet, joilla varmistetaan, että hallussamme tai hallinnassamme olevat henkilötiedot, joita käytetään jatkuvasti, ovat täsmällisiä, täydellisiä, ajantasaisia ja asianmukaisia käytössämme olevien uusimpien tietojen perusteella. Silloin kuin mahdollista, tarjoamme itsepalveluun perustuvia internetportaaleja, joissa käyttäjät voivat tarkastella ja oikaista omia henkilötietojaan.

• Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: Voit pyytää meiltä henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, jos

o kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi,

jonka kuluessa voimme varmistaa niiden paikkansapitävyyden  

o käsittely on lainvastaista ja pyydät käytön rajoittamista sen sijaan, että ne

poistettaisiin

o emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja, mutta tarvitset niitä oikeudellisen

vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi

o vastustat henkilötietojen käsittelyä odotettaessa sen todentamista,

syrjäyttävätkö oikeutetut perusteemme sinun perusteesi.

• Oikeus tietojen näkemiseen: Voit pyytää meiltä tietoa sinusta säilyttämistämme henkilötiedoista, mukaan lukien tietoa hallussamme tai hallinnassamme olevista henkilötietoryhmistä, mihin tietoja käytetään, mistä niitä on kerätty, jos ei suoraan sinulta, ja kenelle niitä on mahdollisesti luovutettu. Voit saada meiltä ilmaiseksi yhden kopion hallussamme olevista henkilötiedoistasi. Pidätämme oikeuden veloittaa kohtuullinen maksu mahdollisista pyytämistäsi lisäkopioista. 

• Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: Voimme pyynnöstäsi siirtää henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti toteutettavissa, sillä edellytyksellä, että henkilötietojasi käsitellään oman suostumuksesi perusteella tai kun käsittely on tarpeen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi. Voit pyytää, että siirrämme henkilötiedot suoraan yksilöimällesi toiselle rekisterinpitäjälle sen sijaan, että saisit kopion niistä.

• Oikeus tietojen poistamiseen: Voit pyytää meiltä henkilötietojesi poistamista, jos  o henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita

varten niitä muutoin käsiteltiin

o sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi jatkokäsittelyä (ks. alla) ja käyttää

tätä oikeuttasi käsittelyn vastustamiseen

o henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti, paitsi jos käsittelymme on tarpeen

o käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi

o etenkin lakisääteisten tietojen säilyttämistä koskevien vaatimusten perusteella

o oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

• Vastustamisoikeus: Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka ei perustu suostumukseesi vaan meidän tai kolmannen osapuolen oikeutettuun etuun. Siinä tapauksessa emme enää käsittele henkilötietojasi, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Jos vastustat käsittelyä, ilmoita, haluatko että henkilötietosi poistetaan vai haluatko rajoittaa niiden käsittelyä.

• Valitusoikeus: Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle siinä jäsenvaltiossa, jossa sinulla on vakinainen asuinpaikka tai jossa väitetty rikkominen on tapahtunut.

Pyrimme täyttämään pyyntösi 30 vuorokauden sisällä. Pyynnön täyttäminen voi kestää pidempään johtuen erityisistä lakisääteisiin oikeuksiin tai pyyntösi monimutkaisuuteen liittyvistä syistä.

Tietyissä tilanteissa emme voi antaa sinulle pääsyä kaikkiin tai joihinkin henkilötietoihisi lakisääteisistä säännöksistä johtuen. Jos epäämme pyyntösi päästä tietoihin, ilmoitamme epäämisen syyn.

Joissakin tapauksissa emme mahdollisesti pysty yksiselitteisesti tunnistamaan sinua henkilötietojesi perusteella johtuen pyynnössäsi antamistasi tunnistetiedoista. Tapauksissa, joissa emme pysty tunnistamaan sinua rekisteröidyksi, emme pysty noudattamaan pyyntöäsi tässä osiossa kuvattujen lakisääteisten oikeuksiesi täytäntöönpanemiseksi, ellet toimita tunnistamisen mahdollistavia lisätietoja.

Ilmoita halustasi käyttää lakisääteisiä oikeuksiasi sähköpostitse seuraavaan osoitteeseen:

https://privacy.bridgestone.eu?language=EN.  

Voit myös kääntyä tietosuoja-asioissa suoraan yhteyshenkilösi puoleen:  
https://privacy.bridgestone.eu/index.php?tmpl=tmpl_contact_form&language=EN

Jos uskot, että henkilötietojesi käsittely loukkaa lakisääteisiä oikeuksiasi, sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojavalvontaviranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on tai jossa väitetty rikkominen on tapahtunut.

8. Linkit

Palveluissamme voi toisinaan olla hyperlinkkejä sivustoille, jotka eivät ole hallinnassamme. Vaikka varmistamme parhaamme mukaan, että sivustollamme olevat linkit johtavat vain sivustoille, jotka noudattavat samoja turvallisuus- ja luottamuksellisuusstandardeja kuin me, emme ole vastuussa tällaisilla muilla sivustoilla mahdollisesti antamiesi tietojen turvallisuudesta ja luottamuksellisuudesta. Suosittelemme, että luet näiden sivustojen tietosuoja- ja muut asianmukaiset selosteet, ennen kuin annat niillä tietoja.

9. Alaikäiset

Alle 16-vuotiaiden ei tulisi antaa meille henkilötietojaan ilman vanhemman tai huoltajan lupaa ja valvontaa. Emme halua tallentaa tai käsitellä tällaisten henkilöiden henkilötietoja tai siirtää niitä kolmansille osapuolille ilman kyseistä lupaa. Jos huomaamme, että tätä nuorempien henkilöiden henkilötietoja on vahingossa kerätty, poistamme kyseiset tiedot ilman aiheetonta viivytystä.

10. Arkaluontoiset tiedot

Emme käsittele sinua koskevia henkilötietojen erityisryhmiä (”arkaluontoiset tiedot”). Arkaluontoisia tietoja ovat henkilötiedot, joista ilmenee rotu tai etninen alkuperä, poliittiset mielipiteet, uskonnollinen tai filosofinen vakaumus tai ammattiliiton jäsenyys, geneettisiä tietoja tai biometrisia tietoja henkilön yksiselitteistä tunnistamista varten tai terveyttä koskevia tietoja taikka luonnollisen henkilön seksuaalista käyttäytymistä tai suuntautumista koskevia tietoja.

11. Periaatteiden muutokset

Pidätämme oikeuden oman harkintamme mukaisesti muuttaa tietosuojakäytäntöjämme ja päivittää ja muuttaa tätä käytäntöä milloin tahansa. Siksi suosittelemme tämän käytännön lukemista säännöllisesti. Tämä käytäntö ovat voimassa sivun yläreunassa näkyvässä ”päivitetty viimeksi” -päivämäärästä lähtien. Käsittelemme henkilötietojasi tämän käytännön mukaisesti, joiden perusteella ne on kerätty, ellei meillä ole suostumustasi käsitellä niitä muilla tavoin.

Arkistoimme tämän käytännön aikaisemmat versiot, jotta voit tarvittaessa tutustua niihin.