Jotta matkasi jatkuu huolettomasti

RENKAIDEN PAIKAN VAIHTAMINEN AKSELEILLA

Renkaiden paikan vaihtaminen on silloin tällöin hyvä ratkaisu jolla säädät renkaiden tasapuolista kulumista.Tämän sinulle voi tehdä juuri oma First Stop rengasasiantuntijasi.

Tämä tarkoittaa renkaiden vaihtamista akselien välillä niiden eliniän pidentämiseksi ja ennenaikaisen vaihtamisen ehkäisemiseksi. Se tarkoittaa, että renkaat kuluvat tasaisemmin. Vaihdon voi tehdä mille ajoneuvolle tahansa, oli kyseessä sitten etuveto- tai takavetoauto.

Jos sinulla on nelivetoauto, vaihdamme neljä rengasta keskenään poikittain. Ja jos kaikissa renkaissasi on yhdensuuntainen pintakuvio, vaihdamme ne aina edestä taakse.

RENKAIDEN SIJAINNIN VAIHTAMINEN AUTON AKSELEILLA

Jos sinun on vaihdettava vain kaksi rengasta ostaessasi uusia renkaita, me asennamme uudet, syvemmällä kulutuspinnalla varustetut renkaat taka-akseleihin ja vanhat renkaat eteen. Tällä estetään vakauden ja pitävyyden menetys märillä tienpinnoilla.

Kun olemme vaihtaneet renkaiden paikkaa, tarkastamme että paine on oikea kullakin akselilla, ja jos autossasi on paineenvalvontajärjestelmä, ammattilaisemme tekevät tarvittavat säädöt.

Näin autosi on ajokunnossa lähdettyäsi korjaamolta.

MILLOIN RENKAIDEN PAIKAN VAIHTAMISTA ON SYYTÄ HARKITA

Suosittelemme renkaiden kääntämistä 10 000 kilometrin välein, vaikka niissä ei olisi näkyviä kulumisen merkkejä.

Jos ajat korkeilla nopeuksilla, raskaiden kuormien kanssa tai teet pitkiä matkoja, renkaiden paikkaa on hyvä vaihtaa jo aikaisemmin, ennen kuin renkaisiin kohdistuu liikaa kulumista ja/tai painoa.

MIKSI RENKAIDEN PAIKAN VAIHTOA ON SYYTÄ HARKITA

  • Ehkäisee kulutuspinnan ennenaikaista ja epänormaalia kulumista
  • Maksimoi renkaan käyttöikää
  • Tarjoaa yhtenäisen pidon ja vetovoiman kullekin akselille
  • Takaa turvallisemman ajokokemuksen

Usein kysyttyä

JOS ETUAKSELIN RENKAAT OVAT ERIKOKOISIA KUIN TAKA-AKSELIN RENKAAT,NIIN VOINKO VAIHTAA RENKAAT?

Et koskaan. Vain samankokoiset renkaat voidaan vaihtaa eri akseleiden välillä.

VOINKO VAIHTAA RENKAIDEN PAIKKAA ITSE?

Suosittelemme, että tulet First Stop -korjaamoon ja annat ammattilaisten tehdä kaiken. Renkaiden paikan vaihdon jälkeen renkaat on ehkä tasapainotettava ja kunkin akselin renkaiden paine on säädettävä varmistuaksemme, että renkaat on kunnolla asennettu ja että ajaminen on turvallista, renkaittesi eliniän pidentämiseksi.