7. Vuodenaikaan sopivat renkaat

RENKAAT JOKA VUODENAJALLE

First Stop tarjoaa renkaita kesäksi, talveksi ja kaikkiin sääolosuhteisiin. On tärkeää muistaa, että renkaat ovat ainoa kosketuskohta ajoneuvon ja tien välillä. Tämän vuoksi on tärkeää pitää mielessä vuodenaikaan ja säähän liittyvät olosuhteet kun renkaan hankinta aika koittaa.

Milloin minun pitäisi vaihtaa talvirenkaat?

Milloin minun pitäisi vaihtaa talvirenkaat?

Suomessa talvirenkaita on käytettävä 1.12 – 28.2. välisenä aikana. Talvirenkaat voivat olla joko nastallisia tai nastattomia. Nastarenkaita saa käyttää 1.11. - 31.3. tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin (myöhemmän ajankohdan ollessa määräävä) ja muunakin aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää. Kitkarenkaiden käytölle ei ole rajoituksia.

Vuonna 2020 voimaan tulevassa tieliikennelaissa talvirengaspakko muuttuu keliperusteiseksi ja nykyinen kalenteriperusteinen kaava poistuu.

RENKAAT JOKA VUODENAJALLE

Renkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 3 mm. Suositeltava urasyvyys talvirenkaalla on vähintään 6 mm. Lumisella ja sohjoisella kelillä renkaan pitoon vaikuttaa ensisijassa kuviointi ja kumin kitkaominaisuudet.

Missä voin säilyttää renkaitani?

Missä voin säilyttää renkaitani?

Jos et halua käyttää säilytystilaasi kotona renkaiden varastointiin, voit varata tilan First Stopin rengashotellipalvelusta.