4. Kuinka valitset renkaan autoosi

MITEN VALITSEN OIKEAN RENKAAN?

Oikean renkaan valinta riippuu mm. ajoneuvon tyypistä, ajotavastasi sekä siitä, missä, milloin ja millaisissa olosuhteissa pääasiassa ajat.

First Stop -myyjäsi auttaa sinua mielellään rengasvalinnoissasi. Myös seuraavat suositukset auttavat sinua parhaan vaihtoehdon valinnassa.

Minkä tyyppinen ja mallinen ajoneuvo sinulla on?

Millaista autoa ajat?

Kaikki automallit ovat erilaisia. Auton kantavuus, maksiminopeus ja muut ominaisuudet määrittelevät, millaiset renkaat autoon sopivat. Voit tarkistaa asian autosi käsikirjasta. Valitse aina autoosi sopiva rengaskoko ja nopeusluokka. Rengaskoko on merkitty renkaan sivuun. Rengasoppaamme – Rengasmerkinnät -osiosta löydät ohjeet, miten renkaan kokomerkintää luetaan.

Mitkä renkaat urheiluauto tarvitsee?

Millaiset renkaat tarvitsen, jos ajotapani on urheilullinen?

Jos ajotapasi on urheilullinen, tarvitset renkaat, joilla on hyvä pito sekä kuivalla että märällä tiellä, nopea ohjausvaste ja mahdollisimman hyvä kaarrevakaus.

Missä ajat useimmiten?

Ajaminen kaupunki ympäristössä

• kaupunki ympäristössä

Kaupunkiajo kuluttaa yleensä enemmän polttoainetta. Polttoainekuluissa voi kuitenkin säästää valitsemalla renkaat, joiden vierintävastus on alhainen. Koska kaupunkiajossa joutuu jarruttamaan ja kiihdyttämään useammin, renkailla on oltava hyvä kulutuskestävyys. Tarkista, että renkaasi takaavat mahdollisimman lyhyen jarrutusmatkan, sillä kaupunkiympäristössä joutuu jarruttamaan useammin ja nopeammin (pyöräilijät, jalankulkijat, liikennevalot jne.).

Ajaminen moottoritiellä

• maanteillä ja moottoriteillä

Jos ajat paljon isoimmilla maanteillä ja moottoriteillä, ajonopeutesi on keskimääräistä suurempi. Siksi tarvitset suorituskykyisiä renkaita, jotka takaavat turvallisuutesi sääolosuhteista riippumatta. Koska ajat todennäköisesti pitkiä matkoja, valitse rengas, joka tarjoaa mahdollisimman hyvän ajomukavuuden (vähän melu, tärinä jne.).

Ajaminen maastossa

• maastossa

SUV-luokan autot tarvitsevat iskunkestävät nelivetorenkaat, jotka tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja pidon sekä maantie- että maastoajossa. Jos ajat katumaasturiasi enimmäkseen tiellä, kannattaa valita rengas, joka tarjoaa miellyttävän maantieajokokemuksen, mutta sopii myös maasto-olosuhteisiin.

Entä suurin osa ajamisesta?

Milloin ajat?

Voit valita ympärivuotiset renkaat tai erilliset talvi- ja kesärenkaat.