Oikea rengaspaine on turvallisuutta

RENGASPAINE

Oikea rengaspaine varmistaa, että renkaat kuluvat tasaisesti ja ajo on mukavampaa, vähäpäästöisempää ja ennen kaikkea turvallisempaa. Euroopassa 55,6 miljoonaa rengasta joudutaan romuttamaan vuosittain pelkästään väärän rengaspaineen vuoksi.

Miksi rengaspaine on niin tärkeää?

Miksi oikea rengaspaine on tärkeä?

Oikeasta rengaspaineesta on monia etuja, kuten…

  • Turvallisuus: Oikea rengaspaine parantaa auton hallittavuutta ja optimoi pito-ominaisuudet, jarrutusvakauden ja jarrutusmatkat. Alhaisella paineella rengas kuumenee enemmän, mikä heikentää sen rakenteita ja siten lisää rengasrikon riskiä.
  • Taloudellisuus: Oikea rengaspaine vähentää renkaan kulumista ja polttoaineen kulutusta. Oikeista rengaspaineista huolehtiminen on kustannustehokkain tapa säästää polttoainetta.
  • Ympäristöystävällisyys: Vajaapaineinen rengas lisää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä.
  • Ajomukavuus: Ajo-ominaisuudet ja ohjattavuus paranevat.

Miten usein rengaspaineet tulee tarkistaa?

Miten usein rengaspaineet tulee tarkistaa?

Rengaspaineet tulisi tarkistaa kylmistä renkaista kolmen–neljän viikon välein. Koska paine kasvaa automaattisesti renkaan kuumentuessa, painemittari ei anna oikeaa lukemaa, jos renkaat ovat ehtineet kuumentua. Rengaspaineet tulee tarkistaa etenkin ennen pitkälle ajomatkalle lähtöä. Asuntovaunujen ja matkailuautojen renkaat tulee tarkistaa ennen matkalle lähtöä, sillä rengaspaineet ovat voineet alentua säilytyksen aikana.

Mitä tapahtuu, jos renkaat on täytetty liikaa?

Mitä tapahtuu, jos renkaat on täytetty liikaa?

Renkaiden iskunvaimennuskyky heikkenee ja autoa on vaikeampi käsitellä, koska renkaan kosketusalue tiehen on pienempi. Ylipaineiset renkaat vaurioituvat herkemmin osuessaan kuoppaan tai hankautuessaan reunakiveykseen. Ylipaineistus saa renkaat myös kulumaan paljon nopeammin.

Mitä tapahtuu, jos renkaat ovat vajaapaineiset?

Mitä tapahtuu, jos renkaat ovat vajaapaineiset?

Renkaat kuumenevat, mikä heikentää rengasrunkoa ja aiheuttaa vaurioita. Renkaan olka-alue kuluu paljon nopeammin. Ajaminen vaikeutuu, koska auton hallittavuus heikkenee ja ohjaus on paljon raskaampi.

Mistä tiedän mikä on oikea paine?

Mistä tiedän mikä on oikea rengaspaine?

Paine ei riipu itse renkaasta, vaan autosta. Ajoneuvon rengaspaine ilmoitetaan usein polttoaineen täyttöaukon kannen sisäpuolella tai kuljettajan oven sisäpuolella olevassa tarrassa ja aina auton käsikirjassa. Kysy tarvittaessa neuvoa First Stop -asiantuntijalta.

Muista, että raskaampi kuorma vaatii suuremman paineen. Tämäkin tieto löytyy auton käsikirjasta. Kysy neuvoa First Stop -asiantuntijalta.

Mitä on typpitäyttö?

Mitä on typpitäyttö?

Renkaiden täyttö typellä eroaa normaalista ilmatäytöstä, sillä typen molekyylit ovat suurempia, eli ne pysyvät paremmin renkaan sisällä. Typellä on monia etuja:

  • Turvallisuus: rengaspaine pysyy vakaana ja rengasrikon riski pienenee.
  • Kustannukset: kun rengaspaine pysyy typen ansiosta pitkään oikeana, rengas kestää pitempään. Lisäksi renkaiden optimaalinen vierintävastus pitää polttoaineen kulutuksen pienenä.