RENGASTIETOA - KESÄ- JA TALVIRENKAAT

1. Miten rengasmerkintöjä luetaan

Ennen kuin vaihdat renkaat, on aina hyvä tietää niistä vähän enemmän. Tarkastele renkaasi yhtä sivua. Siellä on kaksi koodia, jotka näyttävät minkä tyyppistä rengasta autosi käyttää: renkaan kokomerkintä sekä kantavuus ja nopeusluokka. Jos et ole varma, voimme aina tarkistaa renkaiden yhteensopivuuden käyttäjäoppaasta ja luonnollisesti voimme myös auttaa oikean renkaan valinnassa.

2. Miksi renkaat ovat tärkeitä

Renkaat ovat äärimmäisen tärkeät, sillä ne ovat ainoa kosketuskohta ajoneuvon ja tien välillä. Renkaan ja tien välinen kosketuspinta on vain normaalin postikortin kokoinen alue. On siis tärkeää, että tämä kosketuspinta tiehen on aina täydellisessä kunnossa. First Stopin asiantuntijat tarjoavat arvion renkaiden vaihtoa varten, kun sitä tarvitset.

3. Milloin renkaat on vaihdettava

Neljä pientä, postikortin kokoista kumikaistaletta: siinä kaikki, mikä erottaa sinut mahdollisesti hengenvaarallisista tilanteista tiellä. On siis tärkeää pitää erittäin hyvää huolta renkaistasi. Niistä on pidettävä säännöllisesti huolta ja ne on vaihdettava, kun ne ovat kuluneet tai vaurioituneet.

4. Kuinka valitset renkaan

Parhaan mahdollisen renkaan valinta riippuu mm. autotyypistä ja ajotavastasi sekä siitä, missä ja milloin ajat. First Stop -myyjäsi auttaa valinnassa mielellään, mutta seuraavien suositusten perusteella voit seuloa parhaat vaihtoehdot.

5. Driveguard-renkaat

Rengasrikko tapahtuu aina silloin, kun sitä vähiten odottaa ja hankalimmissa paikoissa. Bridgestone Driveguard -renkailla pääset kotiin turvallisesti, poistumatta autosta tienpientareella ja vaarantamatta itseäsi. Driveguard-teknologia mahdollistaa rengasrikon sattuessa 80 km ajon maksimissaan 80 km/h nopeudella. Renkaan puhkeaminen ei aiheuta auton hallinnan menetystä ja voit ajaa huoletta rengaskorjaamoon.

6. Rengaspaine

Oikea rengaspaine varmistaa, että renkaat kuluvat tasaisesti ja ajo on mukavampaa, vähäpäästöisempää ja ennen kaikkea turvallisempaa. Euroopassa 55,6 miljoonaa rengasta joudutaan romuttamaan vuosittain pelkästään väärän rengaspaineen vuoksi.

7. Vuodenaikaan sopivat kesä- ja talvirenkaat

First Stop tarjoaa kesärenkaita, talvirenkaita ja ns. välikelin renkaita. On tärkeää muistaa, että renkaat ovat ainoa kosketuskohta ajoneuvon ja tien välillä. Tämän vuoksi on tärkeää pitää mielessä vuodenaikaan ja säähän liittyvät olosuhteet ja tehdä oikea päätös renkaan hankinnan aikana.

8. Rengasrikot

Jos renkaasi puhkeaa, First Stop -asiantuntijat tarkistavat renkaan ja korjaavat sen ammattimaisesti ja turvallisesti.

9. Renkaiden hoito

Renkaat varmistavat turvallisuuden tiellä. Kaikki renkaat vanhenevat ja kuluvat, mutta oikeanlainen käyttö pidentää niiden käyttöikää. Oikeanlainen huolto ja olosuhteisiin sopiva ajotapa takaavat sen, että renkaat vievät sinut pidemmälle ja tarvitsevat vaihtoa harvemmin.