EU-Rengasmerkintä | First Stop

Euroopan rengasmerkintäasetus – EU Label

Rengasmerkintäasetus on ollut voimassa jo vuodesta 2012 ja asetus uudistui 1.5.2021.

Ei ole yhdentekevää minkä renkaan ajoneuvoosi valitset ja tässä muutama tärkeä seikka mitä on hyvä miettiä ennen ostopäätöksen tekoa.

Polttoainetehokkuus / Energiatehokkuus

Luokasta A (taloudellisin) luokkaan E (vähiten taloudellinen).

Vierinvastus on yksi niistä tekijöistä jotka vaikuttavat ajoneuvon polttoaineen kulutukseen. Mitä pienempi vierinvastus on, sitä vähemmän energiaa tarvitaan ajoneuvon liikuttamiseen eteenpäin.

Polttomoottorikäyttöisissä ajoneuvoissa on syytä kiinnittää renkaan energiatehokkuuteen eli vierintävastukseen.

Vertaamalla A -luokan rengasta E -luokan renkaaseen voi polttoaineen kulutuksen ero olla jopa yli 6 litraa/1000km. Näin ollen renkaan käyttöiän aikana oikea rengasvalinta saattaa tuoda sinulle merkittävät rahalliset säästöt ja ilmaston kannalta myös pienemmät co2 päästöt.

Mitä suurempi auto, sitä suurempi polttoaineen kulutus noin yleisesti. Esim. pakettiautoissa kulutus saattaa yleisesti olla yli 10 ltr/100km, jolloin renkaan energiatehokkuus on vieläkin tärkeämpi asia.

Lisäksi, kun valitset energiatehokkaan renkaat tunnetuimmilta valmistajilta saat myös aina parhaat muut ominaisuudet renkaaltasi.

Ei siis ole yhdentekevää minkä renkaat valitset autoosi.

Tämän polttoainelaskurin avulla saat helposti selville kuinka paljon voit säästää polttoainekuluissa valitsemalla matalamman vierintävastuksen renkaat: Bridgestone Spritspar-Rechner (bridgestone-emea.com)

EU tyre label regulation image

Lähde: EU-komission laskelma, asetus 2020/740.

Sähköautot

Sähkökäyttöisissä ajoneuvoissa on myös syytä kiinnittää renkaan energiatehokkuuteen eli vierintävastukseen.

Sähköautoissa yleisesti raha ei ratkaise niin paljon kuin polttomoottorikäyttöisissä ajoneuvoissa mutta ajoneuvon toimintamatkaan (RANGE) renkailla on suuri merkitys.

Sähköautojen suuri omamassa (kg) vaatii renkaan rungolta myös normaalia enemmän kuten myös käytettävällä ilmanpaineella on suuri merkitys jotta vierinvastus olisi mahdollisimman pieni.

Tunnetuimpien rengasvalmistajien kuten Bridgestone renkaat ovat suunniteltu käytettäväksi myös sähköautoissa. Kysy lisää lähimmästä First Stop -liikkestä kun sähköautosi rengas asiat ovat ajankohtaiset.

Latauksella pidemmälle!

FIRST STOP liikkeillä on laskuri joilla voidaan tarkemmin laskea sinun sähköautosi teoreettista toimitamatkaa eri rengasvaihtoehtojen välillä.

Laskurissa voidaan määrittää auton akkukapasiteetti (kwh) ja energian kulutus per 100km.

Sähköautoissa kannattaa myös huomioida auton alkuperäisten renkaiden kulutuspinnan (urasyvyys) määrä. Auton valmistajat ovat valinneet usein autoihin sellaiset renkaat joissa kulutuspintaa on reilusti vähemmän kuin jälkimarkkinoilla myytävissä renkaissa ja tämä maksimaalisen toimintamatkan vuoksi.

Ota siis yhteyttä lähimpään First Stop -liikkeeseen jos haluat tarkempia tietoja mikä rengas sopii sähköautoosi parhaiten!

EU tyre label regulation image 2

EU tyre label regulation image 3

EU tyre label regulation image 4