63+ ammattimaista toimipistettä yli 1800 toimipistettä Euroopassa

27 vuoden kokemus renkaista ja autohuollosta

Googlen yleisarvosana 4.5 yli 128 560 arvostelusta


Hakusymboli

Renkaiden tehtävä

Miksi renkaat ovat tärkeät

 

Renkaat ovat äärimmäisen tärkeät, sillä ne ovat ainoa kosketuskohta ajoneuvon ja tien välillä. Renkaan ja tien välinen kosketuspinta on noin postikortin kokoinen alue. On siis tärkeää, että se on aina täydellisessä kunnossa. First Stopin asiantuntijat tarjoavat arvion renkaiden vaihtoa varten, kun sitä tarvitset.  

Mikä on renkaiden tehtävä?

 

Tiivistettynä renkailla on neljä päätehtävää.

 

1.       Auton kannattaminen: neljä rengasta kannattelee ajoneuvon painoa.

 

2.       Tienpinnan epätasaisuuden vaimennus: renkaissa oleva ilma tai typpi toimii jousen tavoin ja parantaa huomattavasti ajomukavuutta.

 

3.       Vetovoiman ja jarrutusvoimien välitys: renkaiden ansiosta voit ajaa ja pysähtyä.

 

4.       Ohjaus: Ajoneuvoa ohjataan muuttamalla renkaiden kulmaa. 

Miksi ne ovat niin tärkeät?

 

Hyvät renkaat takaavat ennen kaikkea turvallisen ja miellyttävän ajomatkan. Heikkolaatuinen rengas vähentää ajoneuvon suorituskykyä lisäämällä jarrutusetäisyyttä ja liukumisriskiä. Toisaalta riittämätön paine tai kuluneet renkaat lisäävät polttoaineen kulutusta, hiilidioksidipäästöjä ja alentavat huomattavasti ajoneuvon matkustajien turvallisuutta.

Miten voin ehkäistä renkaiden vaurioitumisen?

 

Tarkista rengaspaine säännöllisesti. Oikea rengaspaine näytetään erilaisissa paneeleissa ajoneuvon eri osissa (ne ovat yleensä polttoaineen täyttökannen sisällä tai ajajan oven sivuseinällä). On suositeltavaa suorittaa tämä tarkastus vähintään kerran kuussa ja aina, kun renkaat ovat kylmät. Renkaiden alhainen paine tarkoittaa, että ajoneuvoa on vaikeampaa hallita, se lisää jarrutusetäisyyttä ja vaurioittaa ajoneuvoa nopeammin. Renkaiden liiallinen paine on myös vaarallista: renkaiden pito on alhaisempi, jarrutus epävakaisempaa ja ajoneuvon hallinta heikkenee, mikä voi aiheuttaa mahdollisesti vaarallisia tilanteita. Lue lisää rengaspaineesta.

 

  • Tarkista renkaan kunto säännöllisesti. Jos huomaat vaurioita,halkeamia tai patteja esim.renkaan sisäpuolella, on suositeltavaa mennä First Stopin asiantuntijan luo mahdollisimman nopeasti.

 

  • Jos renkaaseen on kohdistunut isku, sinun kannattaa aina viedä rengas First Stopin palveluun tarkastettavaksi sisäisen vaurion varalta.

 

  • Tarkista kulutuspinnan syvyys säännöllisesti.Laki määrittää henkilö- ja pakettiauton kesärenkaiden minimiurasyvyydeksi 1,6 mm. Talvirenkailla vastaava urasyvyys on talvirengaspakon eli 1.12 - 28.2 välisenä aikana 3,0 mm.  On kuitenkin suositeltavaa vaihtaa renkaat, kun niiden kulutuspinnan syvyys on alle 3 mm (tai 4 mm talvirenkaissa). Lisätietoa renkaiden vaihtamisesta.

 

  • Jos kuulet epätavallista ääntä,auto täristää tai ohjatessa auto puoltaa jommalle kummalle puolelle(vas.tai oikea), on syytä nopeasti tarkistaa renkaan tasapainotus ja renkaiden suuntaus. Kaikissa tapauksissa renkaat olisi tarkastettava väh.15 000 kilometrin välein.

Haluatko oppia lisää? Palaa kaikkiin rengasvinkkeihin